Τις περισσότερες φορές συζητάμε και προβληματιζόμαστε για ένα γεγονός, όταν αυτό έχει συμβεί ήδη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ασφάλεια του σπιτιού μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων, που έπεσαν θύματα διάρρηξης και στη συνέχεια αποφάσισαν να επενδύσουν, αγοράζοντας συστήματα ασφαλείας, όπως μια καλή πόρτα, μια ενισχυμένη κλειδαριά ή ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού.

Επενδύοντας σε ένα σύστημα ασφαλείας, δεν έχετε να ανησυχείτε για το σπίτι σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε μακριά από αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συστήματα συναγερμού, συναγερμοί πυρκαγιάς, αισθητήρες πλημμύρας, τα συστήματα παρακολούθησης CCTV και πόρτες ασφαλείας παρέχουν αποτελεσματικό μέσο αποτροπής του εγκλήματος.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ο συναγερμός είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να αποτραπεί ένας διαρρήκτης. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών, πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειάς του. Η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι λοιπόν αρκετή για να τους αναγκάσει να ψάξουν άλλο χώρο να διαρρήξουν, γλιτώνοντάς σας από πολλά προβλήματα.
Τα χρήματα που επενδύετε για την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος ασφάλειας είναι πολύ λιγότερα από την απώλεια που πιθανώς θα έχετε εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σας. Ένας διαρρήκτης μπορεί να θελήσει να σπάσει την πόρτα του σπιτιού σας καθώς προσπαθεί να μπει μέσα. Ίσως ακόμα να αντιμετωπίσετε σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένα έπιπλα και άλλες ζημιές γενικής φύσεως. Η επιδιόρθωση των ζημιών εκτός από πολύ χρόνο θα σας στοιχίσει και μεγάλη προσπάθεια.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης στο χώρο, ο δυνατός ήχος του συναγερμού εύκολα θα διώξει μακριά τον διαρρήκτη και θα τραβήξει επίσης την προσοχή των γειτόνων σας, οι οποίοι ενδεχομένως να καλέσουν για βοήθεια την αστυνομία. Πολλά συστήματα ασφαλείας είναι μάλιστα συνδεδεμένα με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο μόλις λάβει το σήμα της παραβίασης ειδοποιεί άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές (100) και τον ιδιοκτήτη, για να ελέγξουν το συμβάν.

Ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι είναι πολύ επωφελές για μια οικογένεια με παιδιά αλλά και ηλικιωμένα μέλη, οι οποίοι πολλές φορές αποτελούν εύκολο στόχο για τους εγκληματίες, γιατί μπορεί κάποιος να εισβάλει στο σπίτι σας και να τους επιτεθεί. Η ύπαρξη οικιακού συναγερμού σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια για την οικογένεια σας, μαθαίνοντας στα παιδιά σας πως να τον χρησιμοποιούν σε κατάσταση κινδύνου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Δεν πρέπει εξάλλου να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που μειώνουν τα ασφάλιστρά τους αν στο ακίνητο υπάρχει σύστημα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες Ασφαλιστικών Πληροφοριών, μέση έκπτωση της τάξης του 15 με 20% είναι διαθέσιμο για τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία χαρακτηρίζονται από επαγγελματική εγκατάσταση και δεν αφήνουν κανένα αδύνατο σημείο στην ασφάλεια του χώρου. Για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή της εταιρείας που θα στηρίξετε την ασφάλειά σας. Καλό θα είναι η εταιρεία που θα επιλέξετε να έχει φυσικό κατάστημα και να προσέξετε οι συσκευές να έχουν εγγύηση και να σας παρέχουν σέρβις σε περίπτωση ανάγκης.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος εγκατάστασης συστήματος συναγερμού στο ακίνητό μας είναι και η επενδυτική αξία που προσθέτει σε αυτό – η ύπαρξη συστήματος συναγερμού είναι πλέον κριτήριο κατά την αγορά και αυξάνει την αξία μεταπώλησης των ακινήτων.

Επενδύοντας σε ένα σύστημα ασφαλείας, δεν έχετε να ανησυχείτε για το σπίτι σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε μακριά από αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συστήματα συναγερμού, συναγερμοί πυρκαγιάς, αισθητήρες πλημμύρας, τα συστήματα παρακολούθησης CCTV και πόρτες ασφαλείας παρέχουν αποτελεσματικό μέσο αποτροπής του εγκλήματος.